O NAMAHIFA-PETROL d.o.o. je svoje poslovanje započela 2005. godine otvorenjem 1. benzinske pumpe, a ujedno i sjedišta firme u Vogošći. U narednim godinama je uslijedilo proširivanje mreže benzinskih pumpi na sljedeće gradove: Bihać, Bugojno, Bratunac, Gradačac, Grude, Ilidža, Jajce, Kakanj, Lukavac, Mostar, Milići, Sanski Most, Sarajevo, Teslić, Tešanj, Tuzla, Višegrad, Vogošća, Zavidovići, Zenica, Živinice.

Trenutno HIFA PETROL posjeduje 28 benzinskih pumpi.

U sastavu HIFA PETROL-a su i 4 naftna terminala i to u Tešnju, Mostaru, Grudama i Vogošći ukupnog kapaciteta 3.350.000 litara koji zadovoljavaju najviše tehnološke, ali i ekološke norme poslovanja. Također, u sastavu HIFA PETROL-a su i dva plinska terminala u Tešnju i Mostaru ukupnog kapaciteta 600.000 litara.

Pored luksuznih automobila koji čine vozni park firme, tu je i 31 visokoopremljenih voznih jedinica specijalizovanih i osposobljenih za prevoz nafte i naftnih derivata.

  HIFA-PETROL d.o.o. Sarajevo također u sastavu svojih objekata posjeduje i mrežu samouslužnih autopraonica, vulkanizerskih radnji i kafića.

  Osnovne odlike koje su prepoznatljive kod poslovanja firme HIFA-PETROL d.o.o. Sarajevo su prije svega tačnost nasute količine, vrhunski nivo kvaliteta nafte i naftnih derivata, ali i ostalih roba i usluga po veoma povoljnim cijenama. Pored navedenog, tu je i uvijek ljubazno radno osoblje spremno da svojim kupcima, klijentima, dobavljačima, ali i poslovnim partnerima omogući da na najjednostavniji način dođu do zadovoljenja svojih potreba i zahtjeva.

 

 

Misija firme HIFA-PETROL d.o.o. Sarajevo je pružanje vrhunski kvalitetne usluge i distribucije proizvoda koji ispunjavaju visoke standarde kvaliteta, sa ciljem što boljeg zadovoljenja potreba kupaca, dobavljača i uposlenih, uz poseban osvrt na zaštitu životne sredine.

Vizija firme HIFA-PETROL d.o.o. Sarajevo je da ostvarimo i održimo respektabilan i stabilan konkurentski položaj među deset firmi lidera u oblasti prodaje i distribucije nafte i naftnih derivata u regiji.

karijera

 

HIFA-PETROL d.o.o. Sarajevo trenutno ima preko 300 uposlenika koji se kontinuirano i sistematski osposobljavaju za rad u okruženju savremenog poslovanja. Pored uposlenika koji su zaduženi za manipulisanje tečnim gorivima, konobara, vulkanizera i radnika u autopraonicama, u firmi HIFA-PETROL su uposleni i visokokvalifikovani vozači, ekonomisti, pravnici, inžinjeri mašinske, tehnološke i informatičke struke.

Aplicirajte za posao na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Početak rada grupacije HIFA obilježen je stavljanjem u funkciju prve benziske pumpe u Tešnju.

Od 1995. godine do danas grupacija HIFA bilježi kontinuiran i kvalitetan rast i razvoj čemu u prilog svjedoči respektabilna mreža od 40+ benziskih pumpi u gradovima Banovići, Bugojno, Doboj Jug, Đurđevik, Gradačac, Grude, Ilidža, Jajce, Kakanj, Lukavac, Mostar, Olovo, Rakovica, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenik, Teslić, Tešanj, Travnik, Tuzla, Visoko, Višegrad, Vogošća, Zavidovići, Zenica, Živinice. Grupaciju HIFA čine šest članica koje se bave uvozom, izvozom, maloprodajom, veleprodajom i transportom nafte i naftnih derivata.

Pored ovoga grupacija HIFA u sklopu organizacione strukture ima i veliki broj samouslužnih autopraonica, vulkanizerskih radnji, naftne terminale kapaciteta 3.350.000 litara, kao i plinske terminale kapaciteta 600.000 litara, tako da je grupacija Hifa zajedno sa pumpama u mogućnosti skladištiti 8.000.000 litara goriva kao i 1.000.000 litara plina.

Na temelju jasne poslovne orijentacije, brige o kvalitetu i podrške kupcima, grupacija HIFA danas drži lidersku poziciju u distribuciji naftnih derivata na veliko. Osim toga, članice grupacije HIFA se ubrajaju među 5 najznačajnijih distributera u maloprodaji sa preko 15.000 motornih vozila dnevno čiji vozači brigu o kvalitetu naftnih derivata povjeravaju nama.

Ono po čemu je grupacija HIFA posebno prepoznatljiva je sistem HIFA trgovina u kojima se vrši prodaja ostale robe, tj. popratnog asortimana i to po cijenama koje u velikoj mjeri prate cjenovnike vodećih supermarketa u BiH.

To daje potpuno novu dimenziju poslovanju benzinskih pumpi gdje smo prvi u ovoj branši koji dokazuju da benzinska pumpa ne mora biti mjesto skupe kupovine.

 

Pored ovoga grupaciju HIFA odlikuje još nekoliko stvari na koje treba obratiti pažnju:

-              100% domaća grupacija

-              Najveći distributer nafte i naftnih derivata u BiH

-              Najpoželjniji poslodavac u 2015. i 2016. godini

-              3 članice grupacije su već 3 godine među top 100 firmi u BiH po prihodu izborom Poslovnih Novina  

-              Izvoznik nafte i naftnih derivata u 9 zemalja regiona
-              Svu dobit investiramo u BiH

-              Preko 80 savremenih voznih jedinica za prevoz nafte i naftnih derivata

-              Kartično poslovanje i DOMS sistem (sistem koji onemugućava malverzacije u prodaji goriva)

-              Stručno, profesionalno i ljubazno osoblje

-              Automatizovan sistem fakturisanja isporučenog goriva

-              Široka mreža prodajnih objekata u BiH, sa radnim vremenom od 0 do 24 sata (većina objekata)

-              Vlastiti asortiman ulja HG Line za putnička i teretna vozila / INDUSTRIJSKA ULJA

-              Vlastiti asortiman mirisa HG Fresh kao i tekućina za vjetrobransko staklo HG Kristal

-              Redovnim uplatama u vidu poreza i dadžbina, grupacija HIFA učestvuje u razvoju države BiH

-              Društveno odgovorna kompanija koja kroz svoj dugogodišnji rad uveliko doprinosi popravljanju socijalnog statusa različitim kategorijama, u vidu donacija, stipendija, sponzorstava, izgradnje i obnove preko 10 kuća za porodice sa socijalnim potrebama, izgradnje doma za nezbrinutu djecu, podrške i izgradnje kulturnih i vjerskih objekata, itd.

-              Ekološki odgovorna kompanija (ekološka kampanja „Ne bacaj smeće, sadi cvijeće“, kreirana od strane Hifa Group, ima za cilj podizanje ekološke svijesti i uljepšavanje okoline)

Ipak ono što je jedna od najvećih odlika grupacije HIFA je besprijekoran kvalitet nafte i naftnih derivata, kao i usluga kojima nastojimo da zadovoljstvo naših kupaca prilikom kupovine bude zvijezda vodilja u određivanju poslovne strategije uprave grupacije. Za kontinuiran nadzor nad sistemom vrijednosti kojeg njeguje grupacija (orjentacija prema kupcima, kvalitet, fleksibilnost) zadužen je menadžment sastavljen od mladih, sposobnih i obrazovanih kadrova. Impresivno zvuči da HIFA GROUP u svom sistemu ima preko 70 visokoobrazovanih kadrova, od toga 2 doktora nauka i nekoliko magistara. Dodatnu podršku kvalitetu rada daje i već davno uspostavljeni sistem kontrole kvaliteta ISO 9001-2000 koji se permanentno unapređuje i provjerava, a čiji je mentor renomirana evropska certifikacijska kuća, TUV Bayern Sava.

Promocija, rast i razvoj jedinog prepoznatljivog domaćeg brenda u distribuciji naftnih derivata „HIFA“ bio je, jeste i bit će orijentacija za više od 550 uposlenika grupacije. Mi jednostavno želimo da su naši kupci “UVIJEK NA DOBITKU“ i to nam predstavlja temeljnu motivaciju koja obezbjeđuje dugoročan opstanak i razvoj.

 

Postani član Hifa Petrol
Facebook stranice

Prati akcije, novosti i nagradne igre!
Posjeti nas na Facebooku »

/*
--> */
-------